Azi va spun primul buna in calitate de mamica! Mi-am facut in sfarsit timp pentru a reveni pe blog si m-am gandit ca primul articol dupa o pauza atat de mare sa fie unul folositor pentru toate viitoarele mamici – produse esentiale bebelus in primele luni de viata. Sper sa fie primul dintr-o serie destinata mamicilor si bebelusilor si sper sa va fie de ajutor.
Mai jos veti gasi tot ce am cumparat noi si ce am folosit ( am folosit toate produsele despre care va voi vorbi si nu am luat nimic in plus). Voi incerca sa va adaug si link-uri la anumite produse pentru a va fi mai usor insa va spun de pe acum ca la Farmacia Tei veti gasi 95% din tot ce aveti nevoie.
ESENTIALE PENTRU BEBELUS
- Scutece – Noi folosim Huggies Elite Soft si pana acum mi se par foarte buni. Am mai incercat si Huggies for Boys insa aceia sunt mai slabi din punct de vedere al calitatii, nu ii recomand. Ca sfat, indiferent de ce scutece ati alege, puteti lua un pachet cu putine perechi ca sa ii testati si apoi luati un bax daca ati fost multumiti.
- Servetele umede
– WaterWipes (99% apa) – acestea sunt cele mai bune sau
– Huggies Elite Soft (albastre, 99% apa)
- Unguent anti iritatii Bepanthen
- Ser fiziologic – pentru desfundarea nasucului, pentru curatarea fetei, a urechilor.
- Comprese sterile Medicomp 5×5 – pentru stergerea fetei, a nascului, a ochisorilor si pentru ingrijirea buricului in primele zile
- Apa termala: Avene sau Uriage Baby
- Sampon/ gel de dus:
– Bioderma Atoderm (sticla alba, nu contine parfum si alcool) desi sticla albastra este destinata bebelusilor nu o recomand deoarece contine parfum care este iritant
– LaRochePosay Lipikar Syndet AP+ – pe acesta ilfolosim in prezent. Este recomandat pentru pielea uscata si/sau cu dermatita atopica
- Crema (ambele sunt destinate pielii sensibile, uscate, cu dermatita)
– La Roche Posay Lipikar Baume AP+
– ADerma Exomega
– Crema de galbenele
- Spirt + comprese imbibate in spirt – pentru ingrijirea buricului
- Iridium baby (servetele speciale pentru ochisori, pana li se desfunda canalele lacrimale pot produce o substanta galbena iar aceste servetele sunt perfecte pentru ingrijirea ochisorilor)
- Baneocin pudra – pentru ingrijirea buricului
- Betadina – pentru ingrijirea buricului
- Betisoare urechi speciale de bebe
- Pompita de nas si aspirator (noi avem firma Momert insa capatul este mare asa ca ii atasam varful pe care il avem de la pompita mica clasica)
- Forfecuta unghii bebe
- Lingurite speciale pentru bebelusi Avent (in cazul in care va fi nevoie sa ii dati picaturi pentru colici sau sirop)
- Biberon (este nevoie macar de 1 biberon chiar daca este alaptat exclusiv deoarece poate va fi nevoie sa fie hranit cu laptele muls. Noi avem un biberon de la Lansinoh si inca unul de la Tommee Tippee (din cat m-am documentat eu, cel din urma ar fi printre cele mai bune)
- Pompa automata de muls – link (noi avem Lansinoh, sunt foarte multumita de ea) – aceasta poate fi cumparata ulterior in functie de nevoie. Noi am cumparat-o imediat cum am iesit din spital deoarece aveam sanii angorjati si fara ea nu stiu ce m-as fi facut, a fost ca o mana cereasca. In plus, cu ajutorul ei am mai putut pleca din cand in cand de acasa deoarece am putut sa ii las lapte muls.
- Pungi de stocare lapte la congelator tot de la Lansinoh
- Sterilizator biberoane – link de la Tomee Tippee
- Termometru pentru temperatura bebelusului
- Termometru pentru camera care sa arate si umiditatea
- Cantar
- Cadita
- Patut – noi am luat un pat de la Ikea – acesta Tine de voi daca vreti sa investiti intr-un patut scump dar eu consider ca nu este nevoie. De multe ori copilul nici nu prea va sta in el. Noi am ales modelul caruiai se lasa salteaua jos si i se da o latura la o parte cand va creste.
- Saltea pentru patut – am luat o salteluta din cocos de pe nichiduta.ro
- Veioza
- Carucior 3in1 – GB Maris – noi am ales un carucior usor, minimalist de care suntem extrem de incantati si pe care il recomandam cu toata inima. Va las link insa va sfatuiesc sa mergeti la targurile de bebelusi pentru ca acolo veti gasi toate carcioarele la un pret mult mai bun
- Wrap elastic sau un alt sistem de purtare potrivit pentru un bebelus. Eu am un wrap elastic de la Poarta-ma care m-a salvat in multe situatii cand nu stiam cum sa il mai calmez.
- Masuta de schimb, mai degraba saltea de schimb (recomand Ceba baby de la bebe tei) – am folosit-o foarte mult si o recomand. O alta varianta ar fi schimbatul pe aleze insa acelea se pot murdari la fiecare schimb si este destul de costisitor. La inceput foloseam ambele, puneam aleze pe masuta din schimb pana ne-am dat seama ca salteaua de schimb are un material perfect pentru a fi sters si dezinfectat dupa fiecare schimare asa ca am renuntat la a le folosi pe ambele.
- Aleze
- Scutece de finet (se gasesc la Ikea cate 3 la set, sunt foarte bune – acestea), recomand macar 2 seturi. Sunt foarte utile pentru: a pune bebele pe ele oriunde doresti sa-l asezi, pentru a-l inveli daca este destul de cald afara, pentru a-l pune pe umar, pentru a-l pune pe salteluta din landou.
- Lenjerie patut: BebeTei sau Ikea
- Paturici: Se gasesc mai peste tot, preferatele noastre din Auchan si Pepco
- Prosoape – 2 prosoape mari si cateva micute. Nu cred ca este necesar acel prosop cu gluga insa asta tine de preferintele fiecaruia.
- Detergent de rufe hipoalergenic, fara parfum – foloseam un detergent de la Friendly de care eram foarte multumita insa nu l-am mai gasit deocamdata asa ca a trebuit sa cumpar alt model pe care inca nu l-am testat asa ca nu il pot recomanda
- Detergent de vase fara alcool si parfum – pentru a spalat biberonul, linguritele si mai tarziu vasele din care va manca bebelusul
- Hainute ( va sfatuiesc sa cumparati mai mult ehainute) Unul din sfaturile pe care orice mamica le primeste este sa nu cumpere multe haine pentru ca va primi. Intr-adevar, oamenii vor aduce cadou hainute dar de obicei acestea vor fi marimi mari sau din materiale care nu mereu sunt cele mai potrivite pentru un bebelus. Cel mai bine este sa fiti pregatite.
– Body-uri petrecute (sunt mai usor de imbracat ) – cele de la Zara mi se par cele mai bune, cele de la H&M sunt foarte decoltate si se largesc si mai mult dupa cateva spalari
– Pantalonasi cu tot cu botosi (de preferat pentru ca isi scot mereu sosetele) – preferatii mei sunt cei cu banda lata sus, nu recomand pantalonasi cu elastic sus, de obicei sunt prea stramti. Cei de la H&M sunt preferatii mei si cei de la Reserved
– Salopeta: cele mai bune sunt cele de la Next, manecile se pot folosi si ca manusi (online au preturi mai bune, recomand set de 4 sau 5)
– Manusi si caciulita ( se gasesc la C&A)
– O salopeta cu totul daca se naste in sezon rece.
– O esarfa / fularel
Magazine cu haine pe care le recomand: Next, Zara, H&M, C&A, Marks&Spencer, Smyk, Auchan, Carrefour, Pepco si Primark (nu recomand Jumbo, sunt scurte, largi si bumbacul lasa de dorit)
Alte obiecte pe care le-am avut pe lista insa nu le-am cumparat deci nu as putea sa spun ca sunt esentiale:
- un babynest
- un leagan/balansoar
- reductor cada
Singurul obiect pe care l-am folosit foarte putin a fost perna de gravide care se poate folosi mai tarziu si pentru alaptarea bebelusului. Mi s-a parut incomoda pentru a dormi iar la alaptare mai mult ma incurca. Am folosit-o in schimb pe post de salteluta si il mai asezam pe bebe.
ESENTIALE PENTRU MAMI
- Sutien sau bustiere pentru alaptare (se gasesc la H&M)
- Pentru spital si pentru dupa nastere – Pantalonasi de fixare Molicare FixPants de la Hartmann sau chiloti cu talie inalta din bumbac ( mai ales daca nasteti prin cezariana)
- Tampoane absorbante postnatale Samu de la Hartmann ( sunt absorbante fara aripioare, destul de groase care fac echipa foarte buna cu pantalonasii (chiloteii) mentionati mai sus.
- O crema pentru posibilele rani ale sfarcurilor (Lanolina pura sau o crema cu lanolina cum ar fi MultiMom)
- Absorbante sani (nu as putea trai nici acum fara ele) Cele mai bune mi s-au parut cele de la Lansinoh dar sunt cam scumpe asa ca cele de la Philips Avent sunt aproape la fel de bune si la un pret mult mai bun (mai ales dcaa gasesti cutie mare)
- Mancare cat mai sanatoasa
Sper din tot sufletul sa va fie de folos aceasta lista.
Probabil ati observat ca nu am mentionat medicamente. Asta pentru ca cel mai bine este sa luati ce va recomanda medicul.
No Comments